Femeie moartă de gripă după ce a ajuns la spital de două ori. Medicii au trimis-o acasă de fiecare dată

961

Creşte îngrijorător bilanţul românilor răpuşi de gripă în acest sezon:20 de morţi a lăsat în urmă până acum virusul AH1N1. Una din victimele gripei este o femeie de 45 de ani din Ialomiţa. Ea a încetat din viaţă după ce, susţine soţul ei, s-ar fi prezentat de două ori la Urgenţă cu simptome de gripă, dar a fost trimisă acasă. Femeia a continuat să se simtă rău aşa că familia a chemat ambulanţa, însă şi această a venit iniţial fără medic. Conducerea spitalului din Slobozia face o anchetă în acest caz.

Femeia de 45 de ani a ajuns săptămâna trecută în Urgenţa Spitalului Judeţean Slobozia pentru că se simţea rău. Avea febră şi dureri musculare. După ce i-au fost făcute toate inevstigaţiile, medicii au considerat că nu e nevoie să o interneze. Aşa că a fost trimisă acasă cu o reţetă. A doua zi, însă, femeia a ajuns din nou la spital. Medicii de gardă i-au prescris alte medicamente şi atât. Soţul victimei îi acuză pe medici că nici măcar nu au mai vrut să o consulte.

A spus să meargă acasă să își facă efectul tratamentul pe care l-a luat. Dacă nu este ok, să consulte un medic specialist, pneumolog sau nu știu ce este, sau dacă nu e ok puteți să mergeți la București”, spune soțul femeii decedate.

Știu doar că s-a prezentat în 13, 14 ianuarie la UPU și nu a fost internată. Și, de asemenea, că pe lângă partea de afecțiune respiratorie a avut și un consult ginecologic”, spune Mihaela Dumitrescu, purtătorul de cuvânt DSP Ialomiţa.

La scurt timp după ce a plecat din urgenţa spitalului pentru a doua oară, femeia s-a simţit şi mai rău. Soţul a chemat ambulanţa.

Medicul de pe ambulanţă a încercat să o resusciteze, dar femeia nu a mai putut fi salvată.

Citește mai mult pe digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ