Femeia găsită moartă, după accidentul din Dunăre, a fost înmormântată de autorităţile sârbe

302

Femeia care a fost găsită în dreptul localităţii Sviniţa, pe malul sârbesc al Dunării, după accidentul de sâmbătă a fost înmormântată de autorităţile sârbe. Femeia se afla în mașina care a plonjat sâmbătă în Dunăre, în zona localității Coronini.

Potrivit autorităţilor din judeţul Caraş-Severin, după ce cadavrul femeii de 40 de ani a fost găsit pe malul sârbesc al Dunării, autorităţile din ţara vecină au făcut autopsia şi au trimis în România fotografii pentru ca aceasta sa fie recunoscută de familie. Astăzi autorităţile sârbe au decis să o înmormânteze pe femeie, înainte de a primi răspuns din România.

În Serbia, legea nu permite păstrarea cadavrelor în camerele frigorifice, mai ales când acestea sunt necunoscute în momentul în care sunt găsite înecate într-un râu sau în fluviu. Autorităţile sârbe au respectat legea din ţara lor şi au înmormântat-o pe femeie, chiar dacă aceasta a fost, ulterior găsirii, recunoscută de familie. Acum, familia femeii trebuie să ia legătura cu Consulatul românesc din ţara vecină, pentru a face documentele necesare exhumării acesteia şi repatrierii trupului, pentru a fi înmormântată creştineşte.

Între timp, poliţiştii au reîncadrat cercetarea penală, după ce cadavrul femeii a fost găsit în apele Dunării. Dacă inițial s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din cultă, poliția a extins cercetările și a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, a declarat Cecilia Dăneţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Caraş- Severin, pentru News.ro

Căutarea celorlalte cadavre continuă în judeţul Caraş-Severin, cu bărcile, la suprafaţă.  Autoturismul, în care se aflau cinci persoane, a căzut în Dunăre sâmbătă după-amiază, în zona localităţii Coronini din judeţul Caraş- Severin, și doar şoferul reuşind să se salveze. Duminică, maşina în care se aflau ceilalţi patru pasageri, o familie formată din părinţi şi doi copii, cel mai mic de 3 ani, a fost scoasă din Dunăre. Atunci trupurile victimelor nu au fost găsite, în pofida căutărilor scafandrilor.

În urma accidentului, Ministerul Transporturilor a decis demiterea directorului Direcţiei de Drumuri şi Poduri Timişoara, Horaţiu Simion şi a directorului Secţiei de Drumuri Naţionale Orşova, Ioan Cunicel, în condiţiile în care în zona  unde a căzut maşina în Dunăre nu exista un parapet de protecţie.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ