Federația Română de Fotbal ajută financiar o primărie din Banat pentru promovarea infrastructurii sportive

165

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a venit în urbea de pe Bârzava pentru a semna un protocol de finanțare pe infrastructură sportivă cu Primăria Reșița.
Acest parteneriat prevede realizarea unui teren de sport sintetic amplasat la fosta bază sportivă Gloria din municipiu.

„La inițiativa lui Vio Lolea, am demarat discuțiile cu Federația Română de Fotbal, în vederea unui parteneriat pentru a realiza un teren sintetic la fosta bază sportivă Gloria. Îi spun fosta bază sportivă Gloria, pentru că după 7-8 ani de procese, acum câteva luni Primăria Reșița a reușit să își aducă acasă această bază sportivă, într-o stare avansată de deteriorare, și propunerea și iată acceptul Fedrației Române de Fotbal de a face acest parteneriat a venit ca o mănușă. Vom face acest gazon sintetic, noi vom pregăti partea de infrastructură a terenului, drenajul și așa mai departe, în perioada septembrie până la jumătatea lunii octombrie, urmând ca în perioada 15 octombrie – 15 noiembrie, cu ajutorul lui Dumnezeu, să reușim să și finalizăm lucrările, să avem gazonul sintetic pus în operă”, a afirmat primarul Ioan Popa.

Presedintele FRF la Resita
Protocolul face parte dintr-un proiect la nivel național prin care, în urma obținerii din surse private a unui buget de investiție în valoare de 2 milioane de euro, FRF dorește asocierea cu autoritățile locale privind realizarea a 18 terenuri de fotbal în România în perioada 2017-2018, printre care și cel din Reșița.

În acest sens, documentul a fost semnat marți, 22 august de către președintele FRF, Răzvan Burleanu și primarul Ioan Popa, contribuția federației la realizarea terenului sintetic de la Reșița ridicându-se la suma de 150.000 de euro. Fiind un parteneriat, Primăria va contribui cu aceeași sumă la realizarea obiectivului.

Pe lângă terenul sintetic, primarul Popa se gândește și la reabilitarea tribunei principale.
La final, oaspetele a primit din partea edilului o plachetă inscripționată ”În semn de recunoştinţă pentru Răzvan Burleanu, pentru dezvoltarea şi promovarea fotbalului în Municipiul Reşiţa”. Președintele FRF i-a dăruit la rândul său lui Popa un tricou al naționalei de fotbal, cu numărul 12.

LĂSAȚI UN MESAJ