Familia Regală vrea să fie scutită de taxa pe Castelul de la Săvârşin. Motivul invocat

4923

Casa Regală a României deţine o avere de 58-60 milioane de euro, care constă în mii de hectare de terenuri agricole și de păduri, castele și numeroase paduri, potrivit Top 300 Capital. Totuşi, Familia Regală a solicitat recent să fie scutită de taxa pe Castelul de la Săvârşin.

Regele Mihai și familia să au solicitat, la începutul anului, autorităților din comuna Săvârșin, județul Arad, scutirea de la plată taxelor locale, invocând prevederi din Legea 44/1994 privind veteranii de război și din noul Cod Fiscal, care le-ar permite acest lucru.

Informația a fost confirmată pentru HotNews.ro de Ioan Vodicean, primarul comunei. Acesta a precizat că, până anul trecut, impozitele aplicate asupra domeniului regal din Săvârșin aduceau venituri la bugetul local de circa 33-35.000 de lei anual.

„Pentru o comunitate mică este o sumă însemnată”, a spus Vodicean. Începând cu 2016, bugetul local va fi lipsit de acești bani, în condițiile în care Regele Mihai ar fi solicitat scutire de la plată.

„Prevederea la care faceți referire în întrebarea dumneavoastră a intrat în vigoare odată cu noul Cod Fiscal, la 1 ianuarie 2016. Majestatea Sa Regele și Familia Regală, au sprijinit, începând din anul 1943, în multiple și variate feluri comunitatea săvârșineană și vor continuă să o facă”, a răspuns Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I, la solicitarea HotNews.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ