Extinderea transportului în comun pentru satisfacerea obsesiei primarului de a ridica sala polivalentă în Timişoara

537

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, nu renunţă nici acum la ideea de a construi o sală polivalentă de 16.000 de locuri în oraşul de pe Bega. Asta deşi CNI a anunţat deja că va ridica această sală în Giroc. Robu a identificat un nou teren, pe Calea Torontalului, la ieşirea din oraş, care se pretează pentru o astfel de investiţie. Mai mult, aici ar fi loc şi pentru ridicarea unui nou stadion. Pentru a face locaţia cât mai atractivă, edilul anunţă şi extinderea transportului în comun.

„Acolo sunt 93 de hectare. De ce nu am face acolo o nouă sală polivalentă, un nou stadion? Zona este cu toate avantajele, introducem şi transport în comun. Este un mare cartier, încă nepopulat în totalitate, dar multă lume va ajunge să trăiască aici. Va trebui să introducem transport în comun. Costurile specile pentru sală, pentru stadion, sunt mai restrânse. Te duci în Giroc, ai o muţime de cheltuieli. De ce? Ca să dai valoare terenurilor virane din zonă? Sunt convins că e un subiect care nu va lăsa nepăsătoare unele instituţii ale statului. Unii se joacă cu focul”, spune Robu.

Consiliul Local a aprobat deja anul acesta alocarea a 400.000 de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate pentri sală, dar nu s-a decis încă locaţia. Dacă Guvernul nu se răzgândeşte, atunci Robu susţine că va realiza obiectivul dinfonduri de la bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.