După ce a somat proprietarii de clădiri istorice să-și renoveze imobilele, Primăria Timișoara se uită și-n propria ,,ogradă”

234

De doi ani, de când centrul istoric al Timişoarei a fost reabilitat, tot mai mulţi proprietari de clădiri istorice din zonă au demarat lucrările de reabilitare. Pentru că şi Primăria Timişoara deţine câteva imobile în centrul vechi, imobile destul de degradate, autorităţile au decis să pornească restaurările.

Prima clădire care va intra în reabilitare va fi cea de pe Vasile Alecsandri, nr. 1. Aceasta va avea faţada refăcută, acoperişul şi curtea interioară. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, spune că vrea ca în această casă să se desfăşoare activităţi culturale. De asemenea, edilul şef anunţă că în 2018 va demara şi reabilitarea vechii primării, imobil aflat în Piaţa Libertăţii. Acoperişul este cel mai degradat şi cu aceste lucrări se va începe, dar şi faţada va fi refăcută, mai ales că din ea se desprind deja bucăţi de tencuială. Momentan nu au fost făcute proiectele şi nu se cunosc costurile reabilitării celor două imobile. Oricum, pentru a începe lucrările, va fi nevoie şi de avizul pozitiv al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ