Experiența unui călător din Timișoara pe mijloacele de transport: ”Unde e îmbunătățirea, domnule primar?”

241

Îmbunătățirea transportului în comun există doar pe hârtiile de pe biroul primarului Robu. Asta este părerea călătorilor STPT, care așteaptă în continuare cu zecile de minute în stații sau se înghesuie în tramvaiele care niciodată nu ajung în timpul afișat pe aplicațiile de profil.

Un călător ne-a trimis pe adresa redacției un e-mail în care ne povestește drumul spre muncă, marți dimineața. Redăm povestea, integral, cu speranța că edilii vor mai ieși din birourile sau mașinile lor și vor vedea realitatea în care trăiesc, de fapt, timișorenii.

”Este ora 9:50 și vreau să pornesc spre muncă. Locuiesc la 2 minute de stația de tramvai din Piața Iuliu Maniu și aplicația STPT de pe Infotrafic îmi spune că în 5 minute vine tramvaiul 8. Ies repede pe ușă (experiența m-a învățat că uneori tramvaiul trece mai repede) și merg în stație. După 2 minute, verific din nou aplicația. Surpriză: tramvaiul 8 pleacă din Dâmbovița la 10:00 și ajunge în stație la 10:04. OK, aștept, alături de alți călători. La 10:05 verific din nou și din nou este afișat un nou timp: tramvaiul ajunge la mine la 10:10. Aștept din nou, deși deja ar fi trebuit să fiu la Parcul Doina, stația mea de coborâre. Într-un final ajunge și tramvaiul. Surpriză! Este prea plin și nu mai am și eu loc, pentru că am ales să îi las pe cei bătrâni să ocupe puținul spațiul liber. Bineînțeles că cineva deștept din birou a schimbat tramvaiul vechi 8, care are 2 vagoane, cu o Armonie în care încap foarte puțini călători. Nu-i nimic, o iau pe jos. Oricum am întârziat la muncă. În drum, din Iosefin spre Sinaia, mă uit pe panourile de afișaj din toate stațiile. Nu îmi vine să cred ce văd: timpii de sosire ai tuturor tramvaielor ( circulă 1,2 și 8 ) sunt de peste 20 de minute. În condițiile în care este dimineață și lumea merge la seriviciu. Așadar, am de pus o singură întrebare: Unde este îmbunătățirea, domnule primar?”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ