Un pas înainte pentru reabilitarea cinematografelor Timișoarei

109

A fost făcut primul pas pentru reabilitarea fostelor cinematografe ale Timișoarei. Pentru două, din cele 7, au fost lansate pe SEAP licitațiile pentru proiectele tehnice, anunță autoritățile. Primele cinematografe care vor fi readuse la viață sunt Victoria, din Piața Balcescu, și Dacia, din piata cu același nume.

„Parte a programului investitional in domeniul cultural si parte a candidaturii Timisoarei la titlul de capitala culturala europeana, fostele cinematografe vor deveni spatii multifunctionale culturale, dotatate cu aparatura de proiectie, dar potrivite si pentru alte arte ale spectacolului si nu numai (teatru, concert etc.). Exceptie face Cinema Studio, care va deveni exclusiv cinematograf de arta prin colaborarea cu Institutul Francez si organizatiile din domeniul promovarii filmului din Timisoara”, anunță viceprimarul Dan Diaconu.

Până acum, în fostul cinema Victoria funcționa un laborator de analize medicale, iar în Dacia a fost deschis un club, închis, însă, în urmă cu mulți ani. Spațiul fusese transformat în casă pentru oamenii străzii și este și acum un focar de infecție.

LĂSAȚI UN MESAJ