EXCLUSIVITATE! O bănățeancă a scăpat ca prin minune de atacatorii de la Londra. Este pentru a doua oară când s-a aflat în capitala britanică în timpul unui atentat

1430

Florentina Marrot, o bănățeancă din Reșița, s-a aflat sâmbătă seara, la Londra, să-și viziteze fiica. Drumurile le-au dus pe mamă și fiică în epicentrul atacului calificat drept terorist, când trei atacatori au intrat cu un bus în mulțimea de pe London Bridge și apoi au coborât, înjunghiind oameni la întâmplare. Șapte morți și 48 de răniți era bilanțul provizoriu al acestui masacru dar trebuie notat că unele victime au răni care le pun încă viața în pericol. Cei trei atacatori au fost împușcați mortal de forțele de poliție, dar au reușit să lase prăpăd în urma lor.

Pot să spun că există un Dumnezeu care ne-a încetinit pașii, relatează Florentina Marrot în exclusivitate pentru Banatul Azi. Altfel, poate ne-am fi aflat printre victimele acestui atac. Plecasem în oraș să vizităm Observatorul și una din casele reginei. Eram la Meridianul Zero și de acolo voiam să plecăm la un club de salsa, unde se putea lua și masa. Dar, în drum spre clubul de salsa, a început ploaia și am schimbat direcția, încercând să găsim cel mai apropiat restaurant. Am găsit unul turcesc și ne-am oprit să mâncăm kebab. Sună un pic amuzant că am ajuns la Londra și tot la kebab ne-am oprit dar, în fine. Am ieșit pe la zece și jumătate. Erau sirene din toate direcțiile. Fiica mea s-a uitat pe internet să găsim adresa clubului unde voiam să ajungem, totuși și ce văd? Atentat terorist. Exact acolo. Unul dintre atacatori a intrat pe terasa localului și a rănit mai multă lume. Martorii spun că au văzut o fată efectiv tăiată la gât.

atentat-londra-3Așa cum știți deja, o camionetă a urcat pe trotuar, ucigând și rânind populația pașnică. Cei trei atacatori erau înarmați cu arme albe și purtau centuri fake de bombe artizanale, pentru a impresiona dar, mai mult, pentru a nu se trage în ei. Noi ne pregătisem să mergem în acel club cu niște prieteni dar, așa cum spuneam, Dumnezeu ne-a încetinit pașii. După ce ar fi strigat atacatorii, se pare că erau din spațiul islamist sau de această religie. Au fost, după cum se știe, trei atacuri în trei luni. Este a doua oară când aterizez la Londra și se petrece un atentat terorist! Aici lumea e speriată dar continuă să trăiască. Și uite, scrisesem data prezenței mele acolo pe peretele unei clădiri care adăpostea un local în centrul orașului, la ultimul etaj. Data aceasta fatidică a rămas, ca o mărturie. Aș vrea să mai spun că poliția a sosit în opt minute.”

Și totuși, Florentina Marrot se întreabă, ca oricine, de bună credință, de ce nu se pot împiedica sau preveni aceste tragedii? Din păcate, tot mai mulți români sunt prinși, într-un fel sau altul, în acest război asimetric și atipic, victime inocente ale unei confruntări inegale.

LĂSAȚI UN MESAJ