Eveniment important pentru Arhiepiscopia Timișoarei: 70 de ani de la reînființarea Mitropoliei Banatului

377

Arhiepiscopia Timișoarei, în colaborare cu Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, din cadrul Universității de Vest, va organiza un Simpozion Național care va avea două mari teme:

  1. „Martiri și mărturisitori ai dreptei credințe în timpul regimului comunist;
  2.  ,,Şaptezeci de ani de la (re)înființarea Mitropoliei Banatului”.

Simpozionul va avea loc sâmbătă, 31 octombrie, de la orele 9.30, la Centrul eparhial din Timişora ( b-dul C.D.Loga nr.7 ).

,,La această manifestare științifică vor participa, cu referate și comunicări, mai mulți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, academicieni, profesori universitari și studenți din Mitropolia Banatului și din țară, care vor evidenția jertfelnicia unor ierarhi, preoți și mireni, mărturisitori și apărători ai credinței ortodoxe. Totodată, simpozionul va cuprinde și referate care vor evoca personalitatea și contribuția tuturor celor care au susținut dezideratul românilor din această parte de țară, și anume: reînființarea Mitropoliei Banatului.”, transmit reprezentanții Arhiepiscopiei Timișoara.

Cu ocazia celebrării celor 70 de ani de la reînființarea Mitropoliei, duminică, 22 octombrie, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, începând cu orele 9.30, un sobor de ierarhi, membrii ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, va oficia Sfânta Liturghie, în cadrul căreia  vor fi pomeniţi foştii mitropoliţi şi ctitorii Mitropoliei Banatului.

Simpozionul face parte din seria manifestărilor organizate de Arhiepiscopia Timișoarei cu prilejul ,,Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului” în Patriarhia Română.

LĂSAȚI UN MESAJ