Timișoara, gazda celui de-al XVII-lea Congres National de Ortopedie si Traumatologie SOROT 2017. Video

442

Aproape 1000 de specialişti în Ortopedie şi Traumatologie, lectori şi invitaţi internaţionali şi-au confirmat prezenţa la cel de-al XVII-lea Congres Naţional de Ortopedie şi Traumatologie (SOROT 2017) care se desfăşoară în perioada 18-21 octombrie 2017, la Timişoara.

“Noi ne bucurăm de fiecare dată când în oraşul nostru se întâmplă evenimente importante, iar un Congres Naţional într-o specialitate medicală este un eveniment foarte important. Ortopedia este un domeniu al medicinei extrem de important, extrem de greu şi este o onoare pentru Timişoara să găzduiască un Congres al celor mai buni specialişti din acest domeniu din ţară şi cu o importantă participare internaţională.”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

“Sunt mândru că o parte din colegii mei s-au ocupat de organizarea acestui congres, că echipa de ortopezi de la Spitalul Judeţean conduce o manifestare de o asemenea anvergură, că profesorul Radu Prejbeanu este preşedintele Spcietatii Române de Ortopedie.”, a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

“Scopul organizării este de a promova educaţia şi de a promova noutăţile în domeniul medical şi la noi, în domeniul ortopedic. Ele se fac anual, fiecare Societate are o manifestare anuală. Având în vedere că preşedinţia a fost a noastră, la Timişoara, noi am organizat-o. Genunchiul este tema prioritară, patologia degenerativă şi patologia sportivă.” a spus Radu Prejbeanu, preşedinte SOROT.

Programul ştiinţific din acest an are că tema principala „Patologia genunchiului”, subiect care va fi abordat în prezentările lor de specialişti de top din SUA, Luxemburg, Italia, Franţa, Austria, Grecia, alături de chirugi şi practicieni din România.

În premieră, la Congresul Naţional de Ortopedie şi Traumatologie este abordată şi latura interdisciplinară

Este prima ediţie a congresului naţional în care este abordată şi latura interdisciplinară din Ortopedie, evenimentul având secţiuni speciale legat de Imagistică Medicală, Recuperarea medicală, Asistenţă medicală generală sau Ortopedia Pediatrică.

Pentru prima dată, la congres s-au putut înscrie şi kinetoterapeuti, asistenţi medicali şi radiologi, fiind o ocazie perfectă de a află noutăţi din aria lor de specialitate, aplicate în raport cu evoluţia în chirurgia ortopedică.

Congresul Naţional de Ortopedie şi Traumatologie este un eveniment organizat de către Societatea Română de Ortopedie şi Traumatologie (SOROT). SOROT a fost înfiinţată în 1990 şi reuneşte că membri un număr de peste 1000 de chirurgi.

Scopul principal al Congresului Naţional de Ortopedie şi Traumatologie este crearea unui cadru perfect în care toţi specialiştii interesaţi pot lua contact cu ultimele noutăţi din domeniu, de a schimbă idei şi de a colabora cu medici din ţară şi străinătate.

sursă: televiziunea-medicala.ro

LĂSAȚI UN MESAJ