EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016: proba scrisă la Limba Română, susținută, astăzi, de 4.500 de candidați din Timiș

431
evaluarea nationala

Elevii care au terminat clasa a VIII-a susțin, în această săptămână, cel mai important examen din viața lor: Evaluarea Națională. 153.522 de elevi din întreaga țară sunt așteptați să susțină probele din cadrul examenului, dintre care aproximativ 4.500 sunt din județul Timiș.

Astăzi, de la ora 09.00, candidații sunt așteptați în sălile de examen pentru a susține proba scrisă la limba și literatura română. Aceștia au la dispoziție două ore să rezolve cele două subiecte primite.

Evaluarea se va desfășura în 47 centre de examen din județul Timiș, așteptând participarea unui număr de aproximativ 4 500 elevi de nivel gimnazial, absolvenți ai clasei a VIII-a. Pentru transparență și posibilitatea semnalării unor posibile nereguli, Comisia Județeană de organizare și desfășurare a evaluării naționale pentru elevii de clasa a VIII-a, pune la dispoziția cetățenilor un număr de telverde la care putem fi contactați: 0800816256„, transmite Inspectoratul Școlar Timiș.

Marţi, 28 iunie, elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Proba scrisă la Matematică, ultima din cadrul acestui examen, se va desfăşura miercuri, 29 iunie. Afişarea rezultatelor se va face pe data de 1 iulie, până la ora 16:00. Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Națională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

UPDATE. Vezi în galeria foto care au fost subiectele:

LĂSAȚI UN MESAJ