Europa dă înapoi în scandalul vizelor pe relaţia cu Canada şi SUA

218

Comisia Europeană a decis amânarea cu trei luni a oricărei măsuri de introducere a vizelor pentru cetăţenii din SUA şi Canada ca formă de presiune pentru eliminarea restricţiilor de călătorie pentru români, bulgari, polonezi şi ciprioţi.

„Comisia Europeană invită Parlamentul European şi Consiliul European să lanseze urgent discuţii şi să adopte poziţii despre cea mai adecvată soluţie; se aşteaptă o informare a Comisiei Europene în legătură cu aceste poziţii până cel târziu pe 12 iulie 2016”, a transmis Executivul Uniunii Europene.

Conform unor surse, Comisia Europeană analizează posibilitatea de a reintroduce vize de călătorie în spaţiul UE pentru cetăţenii din Statele Unite şi Canada ca formă de presiune în contextul în care cele două ţări refuză să elimine obligativitatea vizelor pentru cetăţenii din România, Bulgaria, Polonia şi Republica Cipru.

Orice decizie de introducere a vizelor în relaţia cu Statele Unite şi Canada riscă să aibă ample efecte negative asupra turismului.

„Este important ca economia Uniunii Europene să nu devină o ţintă”, a atras atenţia Asociaţia Europeană pentru Turism (ETOA).

Citeşte şi: Tensiuni şi ameninţări între UE, pe de o parte, şi SUA şi Canada, pe de altă parte, din cauza României

LĂSAȚI UN MESAJ