Etapa a treia de MotoRC și bătălia timpilor de 1:40

54

MotoRC by Rompetrol, etapa a treia, s-a desfășurat în week-end-ul 1-2 august 2020 pe circuitul de la MotorPark Romania de la Adâncata și a fost transmisă live pe facebook. Așa a fost posibil să trăim emoțiile curselor de viteză preferate. De data aceasta am văzut (nu doar ne-am imaginat cum ar fi fost) și am simțit adrenalina. Stock 1000, cea mai așteptată cursă, chiar s-a lăsat așteptată: toate cursele Stock au întârziat cu peste o oră din cauza unor probleme tehnice. În plus, prezența cunoscutului și experimentatului pilot bulgar Martin Choy a creat așteptări încât până și în aer se simțea tensiune.

Tinerețe contra experiență

În calificări, Vlad Neaga, pilotul VN Motorsport, s-a întrecut pe sine, la propriu: a obținut pole position, o realizare exceptíonală cu atât mai importantă cu cât ea marchează și un record personal al lui Vlad, dar și cel mai bun timp al calificărilor 1 minut și 40,9 secunde pe tur (1:40,9). Pilotul bulgar Choy a obținut poziția a doua de start.

Cu 24 de piloți pe grila de start, cursa Stock 1000 putea începe! Vlad era nerăbdător să ruleze cât mai repede pe pistă, a cărei temperatură atinsese deja 50 grade Celsius. Startul lui Vlad a fost unul reușit, dar pilotul bulgar l-a depășit și a preluat conducerea. Primii doi sportivi s-au desprins de restul plutonului și au făcut fiecare o cursă solitară. Martin Choy s-a aliniat și el, ca și Vlad, bătăliei timpilor de 1: 40, obținând un 1:40,1. Mult mai experimentat însă, a avut un ritm mai rapid și s-a distantat de Vlad, câștigand cursa.

„ Pentru mine a contat că am reușit să-mi îmbunătățesc timpul pe acest circuit, ca am avut o concurenta serioasa, care nu poate decat sa ma stimuleze sa fiu mai pregătit și mai rapid și ca mi-am consolidat prima poziție în Campionat„ a precizat Vlad Neaga. Vlad se află în acest moment în fruntea clasamentului cu 70 de puncte.

Tinerețea aduce cu sine multe provocări, iar Vlad le face față cu multă încredere, le acceptă și le transformă în experiențe. Experiența construiește caracterul, iar caracterul unui luptător aduce victoria, în orice situație limită.

Vlad Neaga și-a descoperit talentul în motociclism. Acum îl face cunoscut și celor care nu am experimentat motociclismul decât ca pe o nebunie frumoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ