Escapadă de weekend în Timiș: Lacul Surduc

2656

Vreți să faceți o excursie și nu știți unde să mergeți? Vă recomandăm o escapadă în mijlocul județului Timiș, la Lacul Surduc. Nu departe de Timișoara, la nici 200 de kilometri, puteți descoperi un mic paradis.

Pe un drum montan cu peisaje care îți taie răsuflarea, cu brazi înalți acoperiți de zăpadă albă, turiștii ajung în nici 3 ore la gura lacului. Luciul apei albastre și limpezi se întinde pe 460 de hectare și te atrage să te oprești și să te relaxezi.

Dacă ajungeți la lac trebuie neaparat să vă opriți și la baraj. De aici se vede tot lacul Surduc și dealurile care îl înconjoaă. Este locul ideal de unde puteţi face fotografii cu peisajul.

Președintele CJ Timiș, Călin Dobra: „Zona Lacului Surduc, cea mai frumoasă din Județul Timiș.

Președintele CJ Timiș, Călin Dobra: „Zona Lacului Surduc, cea mai frumoasă din Județul Timiș.Vă prezint traseul ascuns al Timișului, drumul județean Făget – Drăgsinești.Recent reabilitat, acesta oferă unele dintre cele mai frumoase peisaje din județ și completează perfect experiența din zona turistică a Lacului Surduc.”#turismtimis | #discovertimis

Publicată de Consiliul Judeţean Timiş pe Miercuri, 23 ianuarie 2019

Barajul se află la 195 de metri deasupra nivelului mării. Construcția barajului a început în anul 1972. În 1976 s-a început acumularea apei. Lacul de acumulare avea pe atunci capacitatea de 25 milioane m³ de apă. Adâncimea lacului oscilează între 16 și 20 de metri.

Barajul și Lacul Surduc alimentează cu apă potabilă și industrială municipiul Timișoara și pune în mișcare turbinele unei microhidrocentrale de 2 MW.

LĂSAȚI UN MESAJ