Epopeea Casei Mühle se apropie de final

116

Nu există timișorean responsabil ce să nu fi auzit de Casa Mühle și de epopeea sa. Sau măcar partea vizibilă (adică o mai mică parte) din lunga ei istorie cu bune dar mai cu seamă cu părți negative. Dacă cu un secol în urmă era o clădire de fală a cartierului Elisabetin în timp a ajuns exemplul cel mai clar de degradare cu bună știință și de tot felul de interese obscure.

Ajunsă prin manevre la limita licitului în mâna unor proprietari lipsiți de scrupule a ajuns într-o stare apropiată de o ruină cu ștaif. Este meritul societății civile în ansamblul ei că a atenționat și au protestat vehement pentru a stopa degradarea și a obliga autoritățile să face ceva, chiar și în ceasul al 13-lea.
Cu ajutorul autorităților loale și a justiției a pornit materializarea unui șir de măsuri de remedierea situației. Iată că acum se întrevede deja o reglementare definitivă a situației celebrei case.
Primarul Dominic Fritz se face exponentul Primăriei Municipiului Timișoara și anunță vești bune despre reședința familiei de horticultori ce au dus departe gfaima orașului.

„Am câștigat definitiv în instanță împotriva proprietarului Casei Mühle, care a contestat executarea silită pentru amenda pentru întârzierea lucrărilor.
Am cerut instanței să constate întârzierile și penalitățile care se impuneau pentru lipsa de respect și starea de degradare în care a stat imobilul mai mulți ani. Instanța a stabilit că trebuie să plătească 92.000 de lei. Proprietarul a contestat aceste penalități și a pierdut. După ce nu a plătit amenda, iar lucrarea a rămas în loc, am cerut executarea silită. Într-un final, presiunea a dat roade.
Proprietarul a plătit prima tranșă de penalități și a declarat finalizarea lucrărilor. Împreună cu Direcția de Cultură vom face parte din comisia de recepție și ne vom asigura că proiectul autorizat a fost respectat în întregime.
Ne luptăm la fiecare pas să protejăm patrimoniul și identitatea Timișoarei.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.