Emoţii mâine, pentru circa 15.000 de elevi din Timiş. Încep simulările examenelor naţionale

142

Ministerul Educaţiei Naţionale organizează în perioada 13 – 17 martie simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat. Sunt așteptați să participe cei peste 450.000 de elevi din clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a, dintre care circa 15.000 în Timiş.

Calendarul simulării, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, este următorul:

-13 martie: proba scrisă de Limba și literatura română (clasa a VIII-a) și proba E)a – Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)

-14 martie: proba scrisă de Limba și literatura maternă (clasa a VIII-a) și proba E)b) – Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)

-16 martie: probă scrisă matematică (clasa a VIII-a) și proba E)c) – proba obligatorie a profilului – Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)

-17 martie: proba E)d) – proba la alegere a profilului și specializării – Bacalaureat (exclusiv pentru elevii clasei a XII–a).

Rezultatele vor fi comunicate în data de 31 martie.

Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare județene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Anul trecut, rata de prezenţă la simularea Evaluării Naționale a fost de 90,71% (169.632 de elevi participanți), iar procentul mediilor peste 5 s-a situat la 30,58%.

În ceea ce privește simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, rezultatele din 2016 indică o rată de promovare (medie generală peste 6 și note peste 5 la toate probele) de 28,51% la clasa a XI-a, respectiv 38,39% la clasa a XII-a.

LĂSAȚI UN MESAJ