Avem microbuze electrice ca să plimbăm turiştii… pe jos!

654

Timişorenii îşi amintesc că, în urmă cu aproape 3 ani, municipalitatea cumpăra 2 maşinuţe electrice pentru a le introduce pe trasee turistice ce urma să fie stabilite pentru cei care ne vizitează oraşul. Însă nici acum, după 3 ani, minibusurile nu plimbă turiştii. Investiţia de 30.000 de euro este şi acum inutilă.

Potrivit edilului şef, nu există nicio posibilitate ca ele să fie înmatriculate pentru a circula pe drumurile publice din România. Ajuns la capătul răbdării, mai în glumă, mai în serios, Nicolae Robu a lansat, în timpul transmisiei live a conferinţei de presă a Primăriei Timişoara, un concurs.

„Cine reuşeşte să le înmatriculeze primeşte un premiu”, a spus zâmbind primarul.

„Nu există un cadru legal în România pentru aşa ceva. Am vrut să le vindem unei firme din Alba- Iulia, dar nu s-a mai materializat. Cred că şi cei din Alba-Iulia au ajuns la concluzia că nu se pot înmatricula şi nu au vrut să se încurce”, a declarat Nicolae Robu.

Aşa că, acum, autorităţile nu au decât să stea să se uite la maşinuţele electrice, iar turiştii să se plimbe pe jos să admire oraşul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ