Emoții la admiterea 2017 la Medicina din Timişoara. În premieră, s-a anunţat deschiderea unei filiale la Deva-VIDEO

6437

Miercuri, 26 iulie, a fost zi de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara. Concursul de admitere a început de la orele 10.00 şi s-a terminat după orele 13.00. Părinţi: „Indiferent ce se întâmplă, noi sperăm să fie bine”; candidaţi: „Am scăpat şi sunt foarte bucuroasă”. Evaluările lucrărilor s-au realizat pe loc, după terminarea concursului de admitere, iar spre sfârşitul zilei vor fi afişate şi listele cu admis/respins. Notele au fost un motiv de bucurie pentru candidaţi,  fiind note chiar şi de 10.

„Am candidat pentru Medicina Generală. A fost singura opţiune. Mi s-a părut puţin mai uşor decât simularea. M-am pregătit un an şi jumătate intens”.

„A fost foarte uşor. La biologie a fost OK, iar la chimie problemele au fost destul de grele. Am candidat la Medicina Generală. Acum sper să fie OK cu rezultatele. Am scăpat şi sunt foarte bucuroasă”.

Purtătorul de cuvânt al UMFT, Andrei Motoc, a declarat: „Interesul candidaţilor pentru studiile medico-farmaceutice ne onorează. Ca atare, Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara s-a pregătit bine pentru acest eveniment. Avem trei clădiri şi 15 săli în care se desfăşoară concursul de admitere. Suntem pe final şi ne bucurăm să spunem că toate locurile probabil vor fi ocupate. Mă bazez pe faptul că există concurenţă, aşa cum aţi remarcat. Există specializări cu 3-4 candidaţi pe un loc. Există la Medicină, la Medicină Dentară şi la Farmacie clar interes. Ne bucură şi interesul pentru studiile de scurtă durată, unde intrarea se face pe bază de interviuri şi de dosar. Ca premieră, vă spun că în toamnă, în septembrie, vom deschide o filială de Asistenţă Medicală Generală şi la Deva şi admiterea acolo va avea loc în 21 septembrie. Săptămâna trecută a avut loc admiterea pentru locurile pentru cetăţeni străini la studiile Medicină, Farmacie, Medicină Dentară în limbă străină, adică în limba engleză și limba franceză. Ne bucurăm că şi acolo a existat concurenţă şi într-adevăr am luat candidaţii cei mai buni, în sens că admiterea organizată a ocupat absolut toate locurile”.

„Dacă este să analizăm subiectele, putem spune că ele au ieşit aleator, undeva de nivel mediu. Nu sunt nici foarte grele, nici foarte slabe”, a mai declarat purtătorul de cuvânt, Andrei Motoc.

Aleea principală şi împrejurul universităţii au întâmpinat dificultăţi atât pentru cei care au venit cu maşinile, cât şi pentru mulţimea de părinţi. Printre cei cu vehicule s-a numărat şi o maşină de poliţie, iar un tată, agitat, şi-a exclamat nemulţumirea, atrăgându-le atenţia asupra îmbulzelii şi faptului că nu au luat măsuri.

Andreea Luigia Borcilă

LĂSAȚI UN MESAJ