Coincidență stranie! Incendiile de pădure din Caraș Severin, exact în locurile defrișate ilegal!

211

În urma unei interpelări oficiale din partea USR, Ministerul Apelor și Pădurilor (MAP) a anunțat, astăzi, că a trimis Corpul de control să ancheteze tăierile de păduri și incendiile din Parcul Național Semenic — Cheile Carașului.

Însoțit de consilieri și de experți în silvicultură și biodiversitate, senatorul Mihai Goțiu a documentat, pe teren, în perioada 7-9 iulie, mai multe tăieri de pădure din parcurile naționale Semenic — Cheile Carașului și Cheile Nerei — Beușnița. La doar câteva zile după ce parlamentarul USR a anunțat că va prezenta un raport în Parlament cu cele constatate, precum și un filmuleț de informare pentru publicul larg, în Parcul Național Semenic — Cheile Carașului s-au produs mai multe incendii. O parte din incendii au avut loc chiar în una din zonele vizitate de Mihai Goțiu și cu care acesta a prezentat imagini.

În urma incendiilor produse în zonele pe care le-a vizitat, Mihai Goțiu l-a interpelat, săptămâna trecută, pe premierul Mihai Tudose, solicitându-i să trimită Corpul de control în zonă, pentru a verifica atât aspectele legate de legalitatea tăierilor de păduri, cât și cele privitoare la incendii. Interpelarea senatorului USR a fost pusă și în atenția Ministerului Apelor și Pădurilor, precum și a Ministerului Mediului.

USR a anunțat că va monitoriza această anchetă pentru a se asigura că adevărul va ieși la iveală și toți responsabilii vor primi sancțiuni, inclusiv instituțiile din subordinea MAP, dacă este cazul.

”Totodată, voi urmări și rezultatele anchetelor privitoare la cercetările care privesc aspectele penale ale incendiilor din Parcul Național Semenic — Cheile Carașului, în condițiile în care declarațiile martorilor și ale instituțiilor publice sunt contradictorii și cel puțin în cazul unuia dintre incendiile produse după vizita mea în zonă, Romsilva recunoaște posibilitatea unei intenții criminale, fiind sesizate în acest sens Poliția și ISU Caraș-Severin”, a mai adăugat senatorul USR.

LĂSAȚI UN MESAJ