Emoții europene pentru campioana din Ronaț

87

Campioana României, Timișoara Saracens, este prima echipă din rugbyul românesc implicată într-un joc oficial în 2018. Bănățenii încep anul în forță pentru dubla manșă cu georgienii de la RC Batumi, turul în 13 ianuarie în deplasare, returul o săptămână mai târziu.

Rugbiștii din Ronaț deschid anul 2018 cu meciurile decisive din semifinalele Continental Shield, competiție ce asigură un loc în sezonul 2018-2019 al Challenge Cup. Primul adversar este dubla cu georgienii de la RC Batumi; meciul tur are loc în 13 ianuarie, în Georgia, iar returul în 20 ianuarie, pe Cluj Arena!

„Avem în față două meciuri importante, meciuri care vor conta pentru calificarea în cupele Europene. Pentru acest an avem ca obiectiv câștigarea Superligii, câștigarea Cupei României și calificarea în Challenge Cup. Important este că și-au revenit foarte mulți colegi accidentați și putem aborda meciurile cu cea mai bună echipă a noastră.

Ne așteaptă un an greu, cu multe competiții, cu multe obiective de atins Batumi este o echipă fizică, puternică, mulți dintre noi cunoaștem stilul georgian, nu cred că ne pot surprinde cu ceva nou. Avem timp în care să punem la punct ultimele detalii. Vrem să câștigăm la cât mai multe puncte la Batumi”, a subliniat fostul căpitan Valentin Popârlan.

Practic, Timișoara a încheiat anul 2017 la Batumi, cu o înfrângere în faza grupelor, scor 17-20, și va începe anul 2018 tot în orașul georgian. De data această însă Saracens se va putea baza în mare parte pe rugbiștii accidentați ce au absentat la jocul din luna decembrie. Fercu, Căpățână, Samoa, Conache și Shennan își vor face reintrarea cel târziu în manșa retur.

În schimb Saracens s-a despărțit de Brian Sefanaia și Will Helu, cei doi jucători din sud nu și-au mai prelungit contractele cu gruparea bănățeană.

În cealaltă semifinală din Continental Shield, se întâlnesc italienii de la Calvisano cu germanii de la Heidelberger. Câștigătoarele semifinalelor se vor înfrunta într-o dublă manșă în aprilie pentru locul din Challenge Cup 2018-2019.

 

LĂSAȚI UN MESAJ