De la Timișoara la București, pe autostradă! Un nou drum de mare viteză, în planurile Executivului

1982

O nouă autostradă care să lege Timișoara de București prin sudul țării a apărut în planurile Executivului. Anunțul a fost făcut de premierul Mihai Tudose, aseară, în cadrul unei interviu televizat.

Premierul Mihai Tudose a declarat că există în plan o autostradă “care să plece din Bucureşti să meargă prin sud, prin Craiova, pe la Caraş şi să se închidă spre Timişoara, fiindcă şi la sud de Carpaţi – ghiciţi ce e -, tot ţara noastră este”.

Șeful Executivului a precizat că se intenționează construcţia de noi tronsoane de autostrăzi, proiecte în valoare de 10 miliarde de euro. Este vorba de o autostradă de la Ungheni la Iaşi, în zona Oituzului până la Braşov, şi de acolo să se conecteze cu restul, către ierşirea din ţară, a afirmat premierul, care a completat că va fi şi un drum rapid sau autostradă care să plece din Suceava spre Focşani, prin Buzau, până la Bucureşti o parte şi cealaltă parte spre Constanţa. Între timp, trebuie să continue şi să înceapă efectiv Braşov- Bucureşti, a mai afirmat premierul.

Toate aceste proiecte sunt discutate cu BERD, cu Banca Mondială, dar şi cu Bruxelles-ul, a mai spus Mihai Tudose.

Sursa: Rador

LĂSAȚI UN MESAJ