Eliminarea sporurilor, motiv de dispută între premier și liderii coaliției de guvernare

57
Foto: Inquam Photos

Subiectul legat de eliminarea sporurilor bugetarilor care nu sunt justificate de performanță pare că a trecut rapid la capitolul „discutate și uitate”. Coaliția de guvernare a decis să nu le taie pe repede înainte, prin Ordonanță de Urgență, înaintea adoptării bugetului, pentru că ar putea fi contestate la Curtea Constituțională.

Va urma o analiză în Parlament, dar liderii coaliției de guvernare se feresc deocamdată să își asume public o decizie. „Am venit public si am spus că nu susținem acele sporuri care sunt date pe tot felul de criterii, dar niciunul pe criterii de performanță. Știu că există un risc politic pentru premierul care își asumă așa ceva. Știu că în acest moment, foarte mulți lideri politici se dau la o parte, pentru că a face reformă e complicat, e nevoie de asumare și nu vrea nimeni să își asume acest lucru. Îmi asum eu, cu toate riscurile police, char dacă știu că și în PNL, unde eu activez ca vicepreședinte, va urma un Congres. Îmi asum acest risc și mai departe, indiferent de costul pe care s-ar putea să îl plătesc în acel Congres, pentru orice funcție aș candida”, a declarat sâmbătă premierul Florin Cîțu.

Surse guvernamentale au declarat pentru Digi24 că premierul insistă atât pentru reducerea indemnizației de hrană pentru bugetari, cât și pentru tăierea mai multor sporuri pe care le consideră nejustificate. Aceste modificări ar putea fi făcute prin amendamente la Legea bugetului atunci când aceasta va ajunge în Parlament. Liderii coaliției sunt însă mai rezervați și susțin că este nevoie de o analiză amănunțită și amână eliminarea sporurilor pentru când va fi modificată Legea salarizării.

LĂSAȚI UN MESAJ