Gerul nu se lasă dus. În ce zone va fi, în continuare, extrem de frig

41

Ger de crapă pietrele. Aşa anunţă meteorologii pentru următoarele zile în cea mai mare parte a ţării. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în zonele depresionare din estul Transilvaniei.

Abia de joi, temepraturile încep să crească, atingându-se maxime pozitive în suduţ ţării. Luni, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, geroasă dimineaţa, local în centru, vest şi în dealurile subcarpatice, iar noaptea în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -5 şi 4 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -15 şi -5 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei până spre -18 grade. Cerul va fi variabil în vest şi sud-vest, iar în rest va prezenta înnorări temporare.

Marţi, 16 februarie, va fi tot frig cumplit. Meteorologii anunţă vreme deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între -10 grade în nordul Moldovei şi 5 grade în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -20 şi -7 grade, cu valori mai scăzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a intervalului, la munte şi în regiunile extracarpatice, unde izolat va fulgui. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în regiunile estice şi sud-estice, precum şi pe crestele Carpaţilor Meridionali. Izolat se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ