Eliminare surpriză din Cupa Regelui: Saracens – CSM Olimpia 11-18!

135

Timișoara Saracens rămâne în afara careului de ași al Cupei Regelui. Deținătoarea trofeului nu își va putea apăra cupa după eliminarea surprinzătoare suferită, 11-18 acasă cu CSM Olimpia București.

Rugbiștii timișoreni au ratat unul dintre obiectivele stagiunii. Roș-negrii au ieșit din cursa pentru câștigarea Cupei Regelui după eliminarea suferită sâmbătă dimineața. Saracens a fost învinsă de CSM Olimpia București cu 18-11, rezultat surprinzător dacă ținem cont de clasarea celor două formații după prima parte a campionatului.

Mai mult, cele două formații s-au duelat în urmă cu o săptămână tot în Ronaț și câștig de cauză au avut timișorenii. Iar condițiile au fost asemănătoare, Saracens nu s-a putut baza pe cei 15 jucători convocați la echipa națională. CSM-ul rămâne adversarul ce le-a pus cele mai multe probleme bănățenilor în această toamnă, fiind singura echipă care a învins Timișoara în două rânduri.

Oaspeții au făcut mai puține greșeli și s-au apărat bine în fața unei ofensive parcă temătoare a Timișoarei. Sioeli a pus primele puncte pe tabelă printr-un eseu la colț: 0-5. Ispir a transformat pentru alte două puncte, iar aproape imediat Croitoru înscrie o nouă transformare. Era minutul 15 și CSM-ul conducea cu 12-0 spre mirarea spectatorilor.

Tevita Manumua a readus-o în joc pe echipa gazdă cu ceea ce avea să fie singurul eseu, dar Rivas a irosit transformarea. Argentinianul avea să puncteze ceva mai târziu dintr-o penalitate și la cabine s-a intrat cu 8-12. În repriza secundă jocul Timișoarei a suferit în continuare și nici măcar jocul la bețe nu a ieșit. Campioana a reușit să puncteze doar dintr-una dintre cele 3 încercări, prin Conache. În același timp oaspeții au semnat o penalitate și un drop-gol ale lui Siale: 11-18.

Eliminarea din Cupa Regelui reprezintă ultimul meci intern al anului pentru Saracens. Bănățenii mai au de susținut dubla cu Harlequins din Challenge Cup, turul în 10 decembrie pe Dan Păltinișanu, returul o săptămână mai târziu la Londra.

Timișoara: Aholelei, Mîrzac, Pungea – Lazăr, Drenceanu – Morrison, Ianuș, Gorcioaia – Dumitru, Rivas – Kininkinilau, Sefanaia, Zaharia, Manumua – Conache. Au mai jucat: Halalilo, Taupaki, Mariș, Iftimiciuc, Ionescu, Iștoc, Brănișcan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ