Copii din Timişoara, IT-işti de mici

553

Cantina Universităţii Politehnica din Timişoara a fost luată cu asalt de sute de copii dornici să înveţe programare. Peste 430 de micuţi au fost învăţaţi tainele informaticii de mentori voluntari.

Programul MegaDojo a cuprins ateliere de programare, workshop-uri, concursuri supriză și prezentări de proiecte de tehnologie, dar și competiții de proiecte web, jocuri și design.

mentori-it-mega-dojo-2Aproximativ 120 de metori şi-au sacrificat sâmbăta pentru a preda copiilor. Printre ei au fost IT-şti din marile companii din Timişoara, studenţi, profesori universitari sau simpli pasionaţi de informatică.

Printre tehnologiile dezvoltate în cadrul acestui eveniment se numără: Scratch, Tehnologii Web, Algoritmică (Java, C, C++, C#, Python, Ruby), Design/Procesare Imagine, Game Development și Hardware (Arduino, RaspberryPi, Robotică).

MegaDojo este o inițiativă pornită de către CoderDojo Timișoara prin cele 13 centre de educație informală în programare, în colaborare cu Asociația BanatIT și face parte din programul Timișoara – Capitala Tineretului din România.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ