Elevii școlii din Satchinez învață matematică și informatică într-un laborator modern, după câștigarea concursului Digitaliada

105

O singură școală din Banat a ajuns anul acesta pe lista câștigătorilor la concursul Digitaliada. Este vorba despre elevii de la Teregova din Caraș-Severin. Pe lângă acesta timișenii din Satchinez au profitat de o dotare cu un laborator modern.

Digitaliada a anunțat câștigătorii ediției a treia și adaugă 10 noi școli selectate prin concurs deschis. Astfel, noile școli Digitaliada sunt: Uriu (Bistrița-Năsăud), Costești (Buzau), Teregova (Caraș-Severin), Luna de Sus (Cluj), Sita Buzăului (Covasna), Dragomirești (Dâmbovița), Medieșu Aurit (Satu-Mare), Turnu Roșu (Sibiu), Ivanești (Vaslui) și Timboești (Vrancea).

Cele 10 noi școli se alătură celor 30 de școli Digitaliada, printre care se număra și școala cu clasele I-VIII Satchinez care continuă programul și în anul școlar 2018-2019 în laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică și cu profesori instruiți pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă, în procesul de predare.

Școala cu clasele I-VIII Satchinez continuă programul Digitaliada și în anul școlar 2018-2019, în laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică și cu profesori instruiți pentru a utiliza în procesul de predare metode digitale interactive.

Laboratorul digital este dotat cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceștia au primit un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale și planuri de lecții pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului, cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze metodele digitale la clasă.

„În județul Timiș avem deja rezultate foarte bune în școala din Satchinez. Îi felicităm pentru că se numără printre primele școli din România care predau matematică și TIC după metode digitale interactive. La nivel național avem în prezent 4500 de elevi care se bucură de beneficiile proiectului Digitaliada în care Fundația Orange a investit 1,3 milioane de euro.”, spune Amalia Fodor, directorul fundației.

„Mijloacele didactice moderne îi fac pe copii să participe cu drag la ore, acest lucru se vede în comportamentul lor. Elevii abia așteaptă să ajungă la orele de matematică sau la orele de informatică predate în laboratorul Digitaliada.”, afirmă directorul școlii, Liliana Călianu.

Digitaliada este la a treia ediție și este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor. La nivel rural, se încurajează învățarea prin metode digitale interactive a matematicii și TIC pentru elevii claselor V-VIII.

Platforma www.digitaliada.ro este un hub online de conținut educațional, ce poate fi accesat și folosit de oricine este interesat, elevi sau profesori din toată țara.

Prin acest proiect, la nivel național, 4.500 de elevi din mediul rural învață în laboratoarele digitale dotate cu 1.150 tablete, 41 de laptopuri, 38 de videoproiectoare și ecrane de proiecție. Peste 130 de directori, profesori de Matematică și Informatică din cele 40 de școli incluse în program până în prezent au beneficiat de un program de pregătire și au acces la aplicațiile educative instalate pe tablete, la proiecte didactice adaptate și la ghiduri de predare digitală.

LĂSAȚI UN MESAJ