Elevi din două localități din Timiș blocate de apă nu au putut participa la ultima probă de la Evaluarea Națională

315

Elevii din două localități din județul Timiș care ar fi trebuit să susțină, astăzi, proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naționale, nu au putut să se prezinte în sălile de examen. Nu pentru că nu și-ar fi dorit, ci pentru că au rămas blocați în sate din cauza inundațiilor.

Vorbim despre 24 de copii din localitățile timișene Darova și Boldur, repartizați la centrul de examen din cadrul Colegiului „Iulia Hașdeu” din Lugoj.

Datorită condițiilor meteo extrem de nefavorabile din ultimele zile, a codului portocaliu și ulterior roșu pentru fenomene hidro meteo periculoase instalat, precum și a viiturilor de pe cursurile unor ape ce trec prin localități ale județului Timiș, elevii cu domiciliul pe raza comunei Darova și Boldur nu au putut participa la proba de astăzi a examenului de Evaluare Națională – disciplina matematică„, transmite Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Astfel, prin Hotârârea Comisiei Naționale, cei 24 elevi, în cazul în care condițiile meteo nu se agravează, vor susține proba de matematică mâine, 30 iunie, urmând să primească un subiect de rezervă.

Din rândul celor 4.477 de elevi din Timiș înscriși la Evaluarea Națională 2016, s-au prezentat un număr de 4.373 elevi. Niciun candidat nu a fost eliminat.

LĂSAȚI UN MESAJ