Electrician de la mina Lupeni, pozitiv cu coronavirus. Și soția acestuia – asistentă la spitalul din Vulcan are COVID-19

43

La Mina Lupeni din judeţul Hunedoara a fost confirmat primul caz de COVID – 19, iar conducerea Complexului Energetic a dispus măsurile de limitare a riscurilor de transmitere a virusului.

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Complexului Energetic Hunedoara, cazul de COVID – 19 a apărut în urma contactului dintre un salariat şi persoane din afara societăţii.

”Conducerea CEH-SA informează că la Sucursala E.M. Lupeni a fost confirmat un caz infectare cu COVID-19, în urma contactului dintre un salariat şi persoane din afara societăţii. De la primele semne de suspiciune, la nivelul sucursalei au fost dispuse măsuri de limitare a riscurilor de transmitere a virusului prin izolarea şi dezinfectarea perimetrelor potenţial infectate”, se arată în comunicat.

Totodată, au fost aplicate recomandările Direcţiei de Sănătate Publică şi reglementările sanitare specifice, cu scopul protejării salariaţilor împotriva infectării cu noul coronavirus.

În plus, soția electricianului de la mină, care este asistentă la spitalul din Vulcan, a contractat și ea noul virus. ”Noi ne luăm toate măsurile de protecție. Pentru siguranță, azi (miercuri-n.r.) dimineață am recoltat probe pentru testul PCR de pe secția de paliație. Niciunul dintre colegi nu prezintă simptome”, a declarat Ingrid Darsy, medic infecțioase Spitalul Municipal Vulcan.

LĂSAȚI UN MESAJ