Egalata in prelungiri la Chiajna

77

ACS Poli Timișoara a ratat obținerea primei victorii în deplasare, a fost egalată în minutul 90+1 al disputei de la Chiajna încheiată egal, 2-2.

Fotbaliștii timișoreni au scăpat printre degete un succes important în penultima etapă din 2015. Bănățenii au reușit un prețios 2-2 pe terenul unei rivale în lupta din partea inferioară a Ligii I, însă se pot declara nemulțumiți pentru că au condus de două ori și au fost egalați în minutele de prelungire. Golul târziu al lui Lazăr le-a răpit elevilor lui Florin Marin prima victorie externă din acest campionat.

Poli a fost echipa mai decisă și energică din primele minute. Câteva acțiuni periculoase aveau să prevestească deschiderea de scor de la jumătatea primei reprize. Aceasta avea să se producă în minutul 27 și a venit din piciorul lui Elek. Lansat pe culoar cu o verticalizare de Heranandez, atacantul bănățenilor l-a driblat pe portarul advers și a trimis în oarta goală pentru 0-1.

Tot ospeții au fost mai periculoși și au mai ratat până la pauză două situații imense de a marca prin Curtean și Elek, însă precizia de la finalizare i-a trădat. Tehnicianul Dacă în teren lucrurile erau în grafic, durerile de cap l-au luat pe tehnicianul Florin Marin după ce Zicu și Cânu au suferit accidentări și au cerut schimbarea în prima repriză.

Filmul meciului s-a schimbat puțin în partea secundă când bănățenii au făcut ușor pasul în spate. După zece minute de la reluare gazdele au reușit egalarea la o fază ce anunța nimic după o centrare în fața porții împinsă în plasă de Răducanu. Însă egalitatea nu a persistat decât până în minutul 57 pentru că Luchin a finalizat din careul Concordiei după o fază fixă.

Când nimeni se mai aștepta, în minutul doi al prelungirilor, Chiajna a egalat pentru 2-2 prin Lazăr. Mijlocașul gazdelor a împins în plasă minge ricoșată din bară după capul lui Pena. Ultima fază avea să decidă și rezultatul final și să împartă punctele celor două echipe.

Pentru ACS Poli, rămasă pe 11 cu 21 de puncte, urmează ultimele două dueluri ale anului. Mai întâi, în 15 decembrie, primește vizita lui ASA Tg. Mureș în sferturile de finală ale Cupei României. În 21 decembrie e duelul cu Steaua București din deplasare, ultimul al Ligii I în acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ