Editura Adenium lansează la Timișoara cel mai recent volum din colecția Headline

111

Sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 18.00, la Librăria„La Două Bufnițe” (Piața Unirii 11, Timișoara) va avea loc lansarea volumului Liberalismul: pro și contra. O idee ce refuză să moară, deși nu știe ce o ține în viață, coordonatori Sorin Adam Matei, Caius Dobrescu și Emanuel Copilaș.

La eveniment vor participa prof.univ.dr. Adrian Miroiu (Facultatea de Științe Politice, SNSPA București) și prof. univ. dr. Robert Reisz(decanul Facultății de Științe Politice, Filozofie și Științe ale Comunicării, Universitatea de Vest, Timișoara). Moderatorul întâlnirii va fi lect.univ. dr.Emanuel Copilaș (departamentul de Științe Politice din cadrul Universității de Vest, Timișoara).

Printre semnatarii articolelor din acest volum se numără Zoe Petre, Paul Kun, Vladimir Pasti, Sabin Drăgulin, Daniel Barbu, Dorin Tudoran, Adrian Paul Iliescu, Vasile Pleșca, Andrei Miroiu, Gabriel Andreescu s.a.

Lumea modernă este construită pe fundația libertății. Libertatea este înscrisă în constituțiile și practicile sociopolitice ale majorității țărilor civilizate și oferă cetățenilor acestora un spațiu decent de alegere, de autocunoaștere și autoexprimare. Liberalismul poate oferi mult mai mult decât un alibi pentru politici de austeritate economică. Liberalismul trebuie să fie un set de valori centrate pe libertate, înțeleasă atât ca autonomie personală, cât și ca motivație de a te dedica unei comunități de idealuri, inclusiv cel al cultivării potențialului fiecăruia.

Mai este liberalismul o idee actuală? Trăim, poate, într-o lume post-liberală? Ce punem în loc? Ce pierdem cu eliminarea ideii liberale din viața publică?

Volumul de față își propune să exploreze aceste întrebări și dileme într-o manieră relativ inovatoare: este autopolemic. Spre deosebire de volumele colective cu aspirație de manifest, care abundă pe piața de idei din România, vocile din această carte sunt diverse și, într-o anume măsură, opuse unele altora.

LĂSAȚI UN MESAJ