Și universitarii protestează, nu-i așa?

115

Mai multe cadre didactice universitare reșițene, peste 20, au întrerupt joi activitatea, în semn de protest pentru că nu și-au primit drepturile salariale câștigate în instanță. Este vorba de cei 25% tăiați în guvernarea Emil Boc.

Cadrele didactice de la Universitatea ”Eftimie Murgu” din Reșița s-au adunat în curtea instituției la un protest spontan. Nemulțumirea profesorilor este legată şi de faptul că foștii lor colegi care s-au pensionat au primit sumele integrale, dar cei aflați la catedră doar parțial. O altă nemulțumire este legată de faptul că instituția de învățământ nu le-a emis documente certificate pentru o viitoare acțiune în instanță. Banii trebuie plătiți în trei tranșe, pe o perioadă de cinci ani.

Conducerea universității reșițene a declarat că le va emite documentele necesare după o prealabilă verificare a datelor solicitate. În această situaţie sunt 87 de cadre didactice de la Universitatea ”Eftimie Murgu”. Conform actelor normative aprobate de către Parlament, Ministerul Educației Naţionale trebuie să plătească 38% din sumele restante, iar instituția de învățământ superior 62%.

Universitatea reșițeană a trecut, în ultimul an, prin perioade dificile, fiind implicată în scandaluri repetate de corupție și întâmpinând reale dificultăți cu finanțarea și numărul redus de studenți.

LĂSAȚI UN MESAJ