E mult prea cald! A fost emis codul roşu de caniculă

408

Vineri şi sâmbătă ne vom topi! Meteorologii au emis pentru finalul de săptămânii cod roşu de caniculă pentru zona de vest a ţării. Nici în rest nu va fi răcoare, celelalte zone din România fiind sub avertizare de cod portocaliu.

„Vineri (4 august) și sâmbătă (5 august), valul de căldură care a debutat încă de luni (31 iulie) va continua să se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade.

În zonele de câmpie și de podiș ale județelor: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Mehedinți și Dolj, se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei și care se vor situa între 39 și 42 de grade”, spun meteorologii.

Aşadar, weekend-ul acesta ar fi bine să evitaţi să ieşiti din case în timpul zilei. Nici săptămâna viitoare nu va mult mai bine, dar de marţi temperaturile mai scad puţin.

LĂSAȚI UN MESAJ