După ordonanțele rușinii, Grindeanu ,,dă de pământ”și cu investițiile promise bănățenilor!

5048
Adrian Marcu
Adrian Marcu

În toiul tsunami-ului declanșat de trecerea prin guvern, la ceas de noapte, a ordonanțelor privind Justiția, n-a trecut neobservat faptul că aproape nicio investiție publică majoră de la bugetul central către Timiș și Timișoara nu a fost acceptată în comisiile care s-au ocupat de construirea bugetului de stat pe anul în curs. Astfel, au căzut pe rând, amendamentele propuse, culmea sau mai degrabă nu, exclusiv de către parlamentarii timișeni din opoziție. În esență, nu se mai știe nimic legat de finanțarea concretă, începând din acest an, a centurii de sud a Timișoarei, cum, la fel, devine tot mai limpede că, tot așa cum au procedat guvernele anterioare, nici cabinetul condus de ,,bănățeanul” Grindeanu nu are de gând să ofere bani pentru un spital regional, o maternitate, o sală polivalentă, care să fie construite în capitala Banatului. Prin urmare, după rușinea de care s-a înconjurat în urma încercării de modificare a codurilor penale în mod arbitrar, dl prim-ministru pare că se simte bine în cercul imund al minciunilor livrate senin, inclusiv susținătorilor săi politici din Timiș.

Pentru că, nu e greu să ne amintim că pe vremea, deloc îndepărtată, în care se îndeletnicea cu conducerea Consiliului Județean Timiș, dânsul promitea solemn că se va preocupa de finalizarea măcar a câtorva dintre aceste investiții publice. Printre ele: o nouă maternitate, descărcarea pe patru benzi, la Sânandrei, a autostrăzii Arad-Timișoara, finalizarea spitalului de copii.

Asta se întâmpla pe când dl Grindeanu nu avea, firește, anvergura politică din prezent. Aceea de premier al României. Acum, chiar și cu aura șifonată puternic de actele de brigandism politic, cu care a procedat la trecerea prin guvern a ordonanțelor rușinii, prim-ministrul bănățean nu pare a mișca un deget pentru a îndeplini măcar o parte din aceste așteptări legitime ale locuitorilor din vestul țării. Deși evident că ar avea îndreptățirea să facă acest gest în baza faptului indubitabil că bănățenii, care sunt principalii contributori la bugetul național, după locuitorii capitalei, așteaptă de atâția ani să poată circula civilizat prin Timișoara, or să beneficieze de serviciile unui spital regional, la standarde europene.

Dacă nimic din toate aceste investiții importante nu va prinde contur, atunci va deveni limpede că Sorin Grindeanu va ieși definitiv pe ușa din dos nu doar a politicii naționale, dar și, cu certitudine, a celei locale. Pentru că atunci va fi clar, ca lumina zilei, că niciun bănățean cu mintea întreagă nu va ezita să-l catalogheze pe dl Grindeanu drept un prim-ministru care a trădat cu bună-știință orice fărâmă de încredere a oamenilor locului în poveștile de doi bani legate de implicarea sa în propășirea regiunii. Iar dacă așa vor sta lucrurile la finalul (scurt sau lung, nu contează) al mandatului său, Sorin Grindeanu se va putea lua de mână cu mentorul său politic Ilie Sârbu, care, cu nerușinarea specifică politrucilor apăruți după ’89, nu a mișcat nici el vreun deget pentru Banatul din care a răsărit!

3 COMENTARII

  1. „Dacă nimic din toate aceste investiții importante nu va prinde contur, atunci va deveni limpede că Sorin Grindeanu va ieși definitiv pe ușa din dos nu doar a politicii naționale, dar și, cu certitudine, a celei locale.”

    Grindeanu a intrat pe usa din dos in politica nationala (nu aparea pe afisul spectacolului, totusi l-a bagat Dragnea pe sest, ca avea si recomandare de la uica Sarbu), este firesc sa iasa tot pe usa din dos din politica nationala. Cat despre iesirea pe usa din dos din politica locala a lui Grindeanu… fara comentarii – este o problema locala (ar fi bine sa fie si o problema de „moralitate locala”, dar se pare ca este doar o problema de „investitii locale” cu bani de la bugetul intregii tari).

  2. Cum sa nu faci nimic pentru locuitorii din orasul tau? Niste jeguri ordinare acesti oameni politici! Iar Grindeanu este unul dintre ei. Sa te muti la Bucuresti! , ca aici o sa ai viata grea cu noi astia care v-am ales.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.