Dumbrăvița iese în față cu o dublă campioană europeană!

133

Dumbrăvița are cu ce se lauda, are de ieri o campioană europeană! Adina Mihaela Diaconu, legitimată la ACS Dumbrăvița, a cucerit titlul european la competiția continentală de tenis de masă destinată juniorilor de la Zagreb.

Sportiva de la ACS Dumbrăvița este vedeta lotului național de juniori la tenis de masă. Diaconu a câștigat trei medalii la Europele de la Zagreb: două de aur și una de argint. Născută la Slatina dar legitimată la clubul timișean de două sezoane, Adina a cucerit aurul în proba individuală și în proba pe echipe, respectiv argintul în proba de dublu feminin.

Adina Diaconu a câștigat finala la individual după un convingător 4-0 (11-8, 11-7, 12-10, 11-8) cu chinezoaica Nina Jing ce a reprezentat Azerbaidjanul după ce trecuse înainte de Xuan Xu Zhang (4-3), Eline Loyen (4-1), Betul Nur Ahraman (4-1), Janina Kammerer (4-0) și Edina Benko (4-0).

Celălalt titlu european a venit din proba pe echipe, acolo unde România a triumfat în marea finală. Tricolorele Adina Diaconu, Andreea Dragoman și Andreea Clapa au învins în ultimul act de Serbia cu 3-0. Diaconu a fost aproape de aur și la dublu feminin, unde a făcut pereche cu Dragoman. Cele două au pierdut însă finala jucată în compania blegiencelor Eline Loyen și Lisa Lung cu 2-3.

Sportiva de la Dumbrăvița a concurat la Europene și în proba de dubli mixt, făcând pereche cu Cristian Pletea. Cei doi s-au oprit în sferturi, după ce au cedat cu 1-3 în fața lui Thomas Grininger și Karoline Mischek.

 

LĂSAȚI UN MESAJ