Dublă lansare Nemira, la librăria “La Două Bufnițe”

60

Cele mai recente volume din colecția de proză românească contemporană a editurii Nemira, n’autor, Omulețul din perete și alte povestiri fantastice, de Marian Coman, și Fetiș, de Horea Sibișteanu, se lansează marți, 14 mai, de la ora 18.30, la librăria La Două Bufnițe din Timișoara, prezentarea lor fiind făcută de către coodonatoarea colecției, Eli Bădică. Prozatorul Tudor Ganea spune despre “Omulețul…”: „Citind cartea lui Marian Coman, ai impresia că Stephen King dă drumul unui balon roșu printr-o gaură de iepure ce conectează suburbia americană de satul și litoralul românesc. Cu scene parcă desprinse dintr-un film de M. Night Shyamalan sau Guillermo del Toro, dar și cu o nostalgie discretă, scrisă într-un registru realist stăpânit excelent, lui Marian Coman îi reușesc grația pasului pe sârmă, dar și forța săpăturii narative de tip șvaițer, care perforează textul și interconectează poveștile între ele spre un final în care zidurile se transparentizează.“ Despre “Fetiș” și autorul ei, poetul și prozatorul Florin Iaru afirmă: „De n-ar fi scriitor, Horea Sibișteanu ar fi, cu siguranță, un detectiv particular clasic, camuflat, cu lupă și carnețel. Își urmărește personajele și le relatează tribulațiile cu pasiunea și răbdarea acelei meserii. Niciun amănunt nu e neinteresant, nicio împrejurare nu va fi trecută sub tăcere. Pentru el, povestirea se scrie singură, pe măsură ce personajele se însuflețesc. Dacă e să ducem această impresie mai departe, Horea Sibișteanu e un detectiv deghizat în suspecții pe care îi urmărește.”

Marian Coman s-a născut în 1977, la Mangalia. A trăit o lungă perioadă la Brăila, unde a fost jurnalist în presa scrisă și televiziune. A fost redactor-șef al cotidianului Obiectiv – Vocea Brăilei, al revistelor Obiectiv Cultural și Nautilus și scenaristul benzilor desenate Harap Alb continuă și Tinerețe fără bătrânețe. A renunțat la presă în 2014 și, vreme de mai bine de trei ani, a trăit scriind proză și scenarii de benzi desenate. Este laureatul mai multor premii naționale dedicate literaturii F&SF și al unui premiu al Convenției Europene de Science-Fiction și a publicat mai multe cărți. În 2018, s-a alăturat echipei Editurii Nemira, unde coordonează imprintul Armada, dedicat literaturii SF, Fantasy și Thriller. În prezent, locuiește în București și este membru PEN Club România.

Horea Sibișteanu s-a născut pe 6 ianuarie 1987, la Bacău. A absolvit Facultatea de Construcții și Instalații a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, în 2010, și un master de Inginerie Seismică la Universitatea Waseda din Tokio, în 2013. A debutat, în anul 2004, cu volumul de proză scurtă A șaptea viață (Editura Psihelp). În prezent, locuiește și lucrează în București.

LĂSAȚI UN MESAJ