Drumurile județene au consumat deja 145 de milioane de lei, dar totul a meritat VIDEO

242

Mult-hulitele drumuri cu veșnicele lor gropi și fisuri vor deveni destul de repede doar o amintire. Sigur că nu toate drumurile vor fi ca în palmă chiar de mâine dar primele semne se arată de acum. În județul Timiș sunt în lucru nu mai puțin de zece șantiere de modernizare a căilor de comunicație rutiere. Acestea se derulează cu bani de la Guvern.

Dar o parte din fonduri sunt și din bugetul județean. Suma totală implicată este de circa 145 de milioane de lei. După cum a explicat într-o conferință de presă, președintele CJT Călin Dobra, drumurile județene sunt din categoria celor ce se extind de la două la patru benzi de circulație. În această categorie sunt lucrările ce leagă Timișoara de Moșnița dar și drumul dintre Aeroportul Internațional și centura de nord a municipiului. „Avem zece proiecte în derulare, în diferite faze. Unul dintre cele mai importante este cel pentru extinderea la patru benzi a drumului de legătură dintre Timişoara şi Moşniţa, valoarea contracului este de 28 milioane de lei.

Acest proiect este în procedura de achiziţie publică. Sunt depuse patru oferte, comisia de specialitate analizează, în scurt timp urmează să desemnăm câştigătorul. Sper cât de curând să dăm ordinul de începere a lucrărilor. Un alt drum impirtant este cel care asigură legătura dintre Centura de ocolire a Timişoarei şi Aeroport. Şi acesta se va extinde la patru benzi, contractul este de15 milioane, şi la acest proiect suntem în acelaşi stadiu, evaluarea ofertelor”, a nuanțat lucrurile Dobra.

Și alte drumuri se află în fază avansată de execuție dar unele abia acum își caută executantul. Drumul dintre Lucareţ şi Arad, în valoare de 12 milioane de lei este în curs de execuţie, realizându-se deja decontări de1,2 milioane de lei. Drumul DJ 591C dintre DN6 şi Săcălaz, se reface studiului de fezabilitate şi se va scoate la licitaţie execuţia, contractul este de 7,2 milioane de lei. Drumul judeţean dintre Valea Lungă şi Cliciova este gata recepţionat. Drumul dintre Roviniţa, Percosova şi Gherman este în curs de asfaltare. Asfaltarea a început și pe drumul Şipet – Folia.

Legătura dintre Sânmartinul Sârbesc şi Sânmartinul Maghiar e gata în această toamnă fiind deja jumătate gata. Între Seceani şi Fibiş, pentru un proiect de 15 milioane de lei, încă nu a studiată paleta de oferte.

LĂSAȚI UN MESAJ