Drumarii din Timiș pun în valoare istoria de pe marginea șoselelor

101

Pe marginea unei șosele din Timiș străjuiește un important obiectiv istoric. Un obelisc unic, vechi de 185 de ani, poate fi admirat într-o parcare de pe un drum național. Monumentul a fost ridicat cu ocazia pietruirii drumului care duce de la Timișoara spre ruta Săcălaz – Jimbolia – Kikinda Mare în 1831.

Ceea ce face ca acest monument să fie unic este inscripția de pe cele patru fețe ale obeliscului, care glăsuiește în patru limbi: latină, română, germană, maghiară. Obiectivul a fost pus în valoare de… drumarii de la DRDP Timișoara.

”La finele anului trecut, echipa SDN Timișoara a intervenit la parcarea de pe DN 59A, Timișoara – Săcălaz, unde este amplasat obeliscul înălțat la terminarea pietruirii drumului Timișoara – Jimbolia, în 1835. Drumarii au refăcut suprafața carosabilă și marcajele parcării, au schimbat panoul care prezintă monumentul, au curățat obeliscul, a fost montat parapete metalic și mobilier de parcare. Este un colț de istorie pentru drumari, care sperăm să fie păstrat cu grijă și de participanții la trafic”, a transmis DRDP Timișoara.

Astfel, șoferii care trec e aici pot să se oprască într-un cadru civilizat pentru a se odihni și admira monumentul.

LĂSAȚI UN MESAJ