DRAMATIC. Tot mai multe mame minore în Timiș. Cum sunt ajutate fetele să-și „păstreze copilăria”

1019

Acțiune inedită organizată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, la sfârșitul acestei luni. Este vorba de o campanie de responsabilizare și sensibilizare cu privire la fenomenul sarcinilor nedorite la fetele minore și a prevenției abandonului copiilor în spitale și maternități.

Campania se numește „Păstrează-ți copilăria”, are loc între 25 și 31 mai, și a fost inițiată din cauza numărului mare de sarcini la vârsta adolescenței. Potrivit statisticilor furnizate de reprezentanții DGASPC Timiș, anul trecut în evidența instituției se aflau 133 de mame minore. În ceea ce privește primele patru luni ale acestui an, numărul acestor tinere este de 49.

Cu toate acestea, numărul copiilor părăsiți în spitale și maternități a scăzut în ultimul an (15 copii în anul 2014, respectiv 7 în anul 2015). Asta datorită, în primul rând, acțiunilor de prevenție a abandonului copiilor în spitale și maternități derulate de Serviciul de Prevenție și Intervenție în Regim de Urgență din cadrul DGASPC Timiș.

Dorim să venim în sprijinul comunității locale și al adolescenților și să organizăm întâlniri cu elevii din mai multe localități timișene. Acestora le vor fi prezentate aspectele importante ale campaniei “Păstrează-ți copilăria!”, le vor fi oferite materiale informative ce vizează educația pentru sănătate în rândul adolescenților, promovarea drepturilor copilului și soluțiile oferite mamelor tinere aflate în situație de risc, astfel încât acestea să nu-și părăsească copiii„, transmite DGASPC Timiș cum se va derula campania „Păstrează-ți copilăria”.

LĂSAȚI UN MESAJ