Drama prin care trece fetița de 5 ani a pădurarului ucis în Maramureș

175

Fiica mai mare a lui Liviu Pop, pădurarul omorât în Codrul Maramureşului, a încărunţit de dorul tatălui ei care nu se va mai întoarce niciodată. În vârstă de 5 ani, fetiţa a aflat adevărul despre moartea tatălui de la colegii de grădiniţă.

În 16 octombrie 2019, după ce a primit un telefon prin care era anunţat că hoţii de lemne se află în perimetrul pe care îl păzeşte, Liviu Pop s-a grăbit spre pădure. De atunci, nu s-a mai întors în viaţă acasă. Familia trăieşte clipe greu de imaginat, cu multe întrebări la care nu a primit răspunsuri nici astăzi. Ancheta a fost mutată la Bucureşti, după ce comunitatea Declic a cerut acest lucru din cauza imparţialităţii procurorilor de la Maramureş. Chiar şi aşa, nimeni nu spune nimic despre cei cu care Liviu Pop s-a întâlnit pentru ultima oară în pădure. Nimeni nu a fost pus sub acuzare, dar trupul pădurarului, ciuruit de alice, s-a întors acasă doar într-un sicriu.

Într-un interviu acordat de Anamaria Pop, nevasta pădurarului, postului România TV, femeia vorbeşte despre clipele groaznice pe care trebuie să le înfrunte familia, ea împreună cu cele trei fetiţe minore. Cel mai greu este pentru fetiţa mai mare. Anamaria a încercat să o protejeze, spunându-i că tatăl ei a fost implicat într-un accident, dar a aflat adevărul de la colegii de grădiniţă.

„Cele mici, gemenele, nu ştiu, iar cea mare este foarte afectată. Face consiliere psihologică. Iniţial, eu nu i-am spus decât că a fost un accident în care tati şi-a pierdut viaţa şi mai multe detalii nu. Am protejat-o ca să nu prindă ură pe oameni. Mi-am dorit să o protejez ca să fie cu sufletul împăcat. Dar după prima zi de grădiniţă, două săptămâni a stat acasă, mi-a reproşat că tati a fost împuşcat şi eu nu i-am zis. Deci copiii din grupă ştiau tot. E îngrozitor”, a declarat Anamaria Pop.

LĂSAȚI UN MESAJ