Morţi tinuţi de preot în magazia bisericii. Erau „prea săraci” pentru capela mortuară

179

Situație greu de conceput în comuna Urechești, judeţul Vrancea, acolo unde preotul din localitate ar fi ținut trupurile neînsuflețite a doi bărbați, timp de două nopți, în magazia de lemne a bisericii, pentru că „erau săraci”.

Năstase Icovoiu, de 32 de ani, din Urechești, era beneficiar al Legii 416 de ajutor social și a decedat duminica trecută, din cauza unui hematom pe creier. Tânărul a fost dus la biserica din comună, însă preotul i-a dus trupul neînsuflețit în magazia de lemne, nu în capela mortuară.

„Fratele meu a murit duminică, au venit cei de la Criminalistică, au constatat decesul și a fost dus la biserică. Când m-am dus să-l văd, am rămas șocată, pentru că era depus în magazia de lemne, alături de altă persoană decedată.

I-am spus preotului că știu că are capelă mortuară, dar acesta n-a vrut să-l mute decât după două zile. Nu e prima oară când face așa ceva”, a declarat Mihaela Icovoiu, sora decedatului.

Acelaşi tratament l-a avut şi un alt bărbat decedat, tot din categoria asistaților social, care avea circa 50 de ani, iar explicația părintelui pentru gestul său a fost că cei doi erau săraci, potrivit rudelor celor trecuţi în nefiinţă.

Primarul comunei Urechești, Nistor Bratosin, s-a arătat revoltat de decizia preotului.”Nu e normal ca un om sărac să nu aibă parte de o înmormântare creștinească, la fel ca alții. Era un om, nu contează că era sărac sau bogat, trebuie să aibă parte de același tratament din partea bisericii. Noi, ca instituție, dar și eu, ca persoană fizică, ne-am ocupat de plata celor necesare pentru înmormântarea celor doi decedați”, a declarat primarul comunei, potrivit realitateadevrancea.net.

sursa – observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ