Dragnea mai are de aşteptat ca să poată fi premier! CCR a amânat din nou decizia

235

Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat, pentru 4 aprilie, pronunțarea în cazul sesizării Avocatului Poporului referitoare la articolul care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului.

Liviu Dragnea spera să obţină astăzi o decizie favorabilă din partea CCR, care să-i dea dreptul de a ocupa funcţia de premier.

„S-a amânat pe 4 aprilie pentru că nu am reușit să ajungem la o soluție. E nevoie de mai mult studiu. S-au avansat până acum mai multe soluții; niciuna dintre ele nu întrunea o majoritate decizională și acum ne-am cam apropiat de două variante și va fi posibil de ajuns la o concluzie cu ele. E cea mai grea soluție pe care am avut-o de dat până acum, pentru că problemele sunt mai ales de apreciere politică”, a declarat președintele CCR, Valer Dorneanu.

Judecătorii Curții au mai amânat și pe 7 martie pronunțarea unei decizii în acest caz, invocând nevoia de aprofundare a cauzei.

În 5 ianuarie, Avocatul Poporului a anunțat că a sesizat CCR cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor articolului 2 din Legea 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului și a ministerelor, conform căruia pot fi membri ai Executivului persoanele care nu au suferit condamnări penale și nu se găsesc în situație de incompatibilitate.

Potrivit AP, „prevederile art. 2 din Legea 90/2001 încalcă principiul echilibrului puterilor în stat, nu întrunesc cerințele constituționale de previzibilitate și proporționalitate a legii și nu permit recunoașterea dreptului la diferență pentru ocuparea, în condiții de egalitate și fără restricții nerezonabile, a unei funcții ce implică exercițiul autorității de stat”.

1 COMENTARIU

  1. Asta inseamna ca alegatorul cu suflet si minte de copil (majoritar) poate sa se bucure, in continuare, de spectacol: Geppetto din Telecommandaman va sta tot in spatele scenei, cu sforile in maini, de unde il va face sa danseze pe Pinocchio din Bantustan. Se vede ca saltul de la statutul de sforar la cel de actor este mai dificil decat pare: chiar daca juriul e de partea ta, mai este si Gura Lumii (minoritara) care are obiceiul sa inceapa sa strige in Piata Victoriei cand ti-e lumea mai draga si dormi mai dulce.

LĂSAȚI UN MESAJ