Dragnea îl supraveghează îndeaproape pe Grindeanu! Cei doi dau asigurări că vom avea o nouă autostradă, care va lega Timișoara de Belgrad…FOTO-VIDEO

469

Liviu Dragnea nu-l scapă din ochi pe premierul Sorin Grindeanu! După ce ieri a fost prezent alături de Grindeanu, în vizita de lucru din Caraș-Severin, Dragnea a făcut parte din delegația Premierului și în vizita de la Timișoara.

Cea mai importantă veste pe care au dat-o reprezentanții executivului pentru bănățeni este  că saptămâna trecută a fost deblocat proiectul viitoarei autostrăzi Timisoara – Pancevo, care face din municipiul de pe Bega un important nod rutier între două ”coridoare” europene. Finanțarea efectivă a proiectului autostrăzii intră în viitorul exercițiu bugetar.

Liviu Dragnea a prezentat din punctul de vedere al Parlamentului probblemele de buget.
Astfel, salarizarea unitara va fi la discreția locală din punct de vedere al nivelului maxim.
Doar salariile minime le va stabili Guvernul. Cu alte cuvinte, descentralizare cu mai mulți bani la nivel local
În privința neliniștii FMI față de dubalrea salariilor și dezechilibrele din economie
Grindeanu rcrede că blocajele vin din anul trecut (guvernarea trecută).
Se propune atragerea a 5.2 mililarde  de Euro, un lucru posibil doar cu multă muncă monitorizată. Responsabili ai Guvernului vor monitoriza din 10 in 10 zile atragerea banilor comunitari.
 Cel mai important lucru scos în evidență, care-i interesează și pe bănățeni este faptul că marile investiții din țară așteptă o lege mai flexibilă (a achizițiilor publice) la care se lucrează din plin. Cert este că va fi o procedură mai rapidă care va accelera investițiile în lucrări importante. Astfel ”vom scăpa de această „industrie a celor care fac blocaje” prin contestații” crede Sorin Grindeanu!

LĂSAȚI UN MESAJ