13.1 C
Timișoara
sâmbătă 2 martie 2024

Dr. Virgil Musta: Suntem în valul 2 și poate că ar trebui să trecem și noi, ca alte țări, la carantinarea și izolarea acestor focare / VIDEO

Din păcate, sunt zone în țară, în care numărul de cazuri a crescut chiar alarmant cum este Brașovul, Bucureștiul, unde riscul de sufocare al sistemului de sănătate este deja prezent. Din cauză că oamenii nu înțeleg că există virus, că există transmitere, că există reguli, că trebuie să le respectăm și dacă nu le respectăm, riscăm să ne relaxăm cu reguli mai stricte.

Asistăm la un val 2 în anumite zone ale țării. Dacă ne uităm la Brașov, numărul de cazuri este mai mare în perioada acută a pandemiei. Noi (Timișoara), din fericire stăm bine, avem un număr foarte mic de cazuri, dar dacă nu vom fi precauți și nu vom înțelege că trebuie să respectăm niște reguli, sigur vom avea și un al doilea val. Altfel, chiar dacă acest va fi posibil să apară, eu mă gândeam în lunile de toamna, poate iarnă, când coronavirusul, familia coronavirusului dau infecții respiratorii, aceste cazuri să fie ținute sub control, cum au fost ținute și în primul val de pandemie.”, a spus medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

Totodată, reprezentantul OMS în România, profesorul Alexandru Rafila a declarat, joi seara, că ţara noastră ocupă locul 3 în Europa privind incidența cumulată a noilor cazuri de coronavirus, fiind depăşită doar de Suedia şi Portugalia.

Clasamentul ţărilor cu cele mai multe cazuri de COVID-19 este completat de Bulgaria, Serbia şi Polonia.

Sursa: www.televiziunea-medicala.ro

Alte subiecte :

Citește și :