Două poduri importante din Timișoara intră în șantier. Restricții importante pentru șoferi!

359

A trecut Paştele, a trecut şi minivacanţa de 1 mai, aşadar urmează să demareze noi şantiere în Timişoara, spre dezamăgirea şoferilor. Aşa cum au promis, autorităţile încep reabilitarea a două poduri.

Potrivit Primăriei Timişoara, Podul Ştefan cel Mare va fi închis parţial, iar Podul Eroilor va fi complet închis traficului. Autorităţile spun că şantierul va demara de luni, 7 mai.

Podul Ştefan cel Mare va suferi cele mai multe modificări. Liniile de tramvai vor rămâne pe mijlocul podului, dar vor fi delimitate, iar maşinile nu vor mai trece peste ele. Pentru şoferi se vor crea câte două benzi pe fiecare sens. Astfel, podul va fi lărgit. Vor fi adăugate console pe lateral, iar acestea vor constitui suportul pentru trecerile de pietoni şi pentru piste de biciclete. Costul reabilitării este de 8,5 milioane de lei.

Podul Eroilor nu ridică atâtea probleme, deoarece pe aici nu trece transportul în comun. Totuși, şi calea lui rulantă va fi lărgită la 4 benzi. Şi aici se vor construi trotuare şi piste pentru biciclete. Piatra cubică se va refolosi, dar ea poate fi utilizată în altă parte, pentru că podul nu este monument istoric de sine stătător, ci este doar amplasat în arie protejată, ceea ce permite scoaterea pietrei. Reabilitarea acestui pod este de 3,6 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ