DOSARUL POLI! Nicuşor Miuţ, fostul director al Direcţiei Patrimoniu din Primăria Timişoara, adus la proces în cătuşe şi flancat de gardieni

1229

Tribunalul Timiş a decis să amâne începerea dezbaterilor în dosarul finanţării ilegale a Poli Timişoara, din perioada în care echipa a fost patronată de afaceristul Marian Iancu, din cauza unei erori de formă a completului de judecată.

Mai exact, pentru termenul de astăzi a fost citată, ca parte civilă, Primăria Municipiului Timişoara, care, însă, nu are personalitate juridică.

În aceste condiţii, s-a acordat un nou termen, pentru data de 19 octombrie, când va fi citat Municipiul Timişoara, prin reprezentatul său legal, primarul Nicolae Robu.

Reamintim că Tribunalul Timiş a respins toate excepţiile invocate de inculpaţi în faza de cameră preliminară şi a decis începerea dezbaterilor de fond. În acest dosar instrumentat de DNA, Gheorghe Ciuhandu, Ioan Cojocari, Violeta Mihalache, Smaranda Haraciu şi Ileana Delia Dumitru urmează să fie traşi la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în timp ce Adrian Orza, fostul viceprimar al oraşului, actual consilier local, Martin Staia, Alina Pintilie, Florin Mirel Munteanu, Mariana Dimitriu şi Miuţ Nicuşor, care-şi ispăşeşte o pedeapsă privativă de libertate într-un alt dosar, vor fi judecaţi pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, inculpaţii au prejudiciat bugetul oraşului cu 31,6 milioane de lei, adică aproape 7 milioane de euro. De altfel, Primăria Municipiului Timişoara a comunicat că se constituie parte civilă cu suma de 31.669.417,71 lei.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ce aparţin inculpatilor Miuţ Nicuşor Constantin, Cojocari Ioan, Ciuhandu Gheorghe Coriolan, Staia Martin, Munteanu Mirel Florin, Pintilie Alina, Dimitriu Mariana şi Haracicu Smaranda Maria.

De menţionat că, la termenul de astăzi, fostul şef al Direcţiei Patrimoniu din Primăria Timişoara a fost adus la sală cu cătuşe pe mâini, apariţia sa în sala de judecată, flancat de gardienii de la Peniteciar stârnind rumoare în sala de judecată.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ