Domnule primar, când aveţi de gând…? Problemele Timişoarei, de pe internet pe agenda edilului

101

Domnule primar este o platformă pe internet extrem de populară printre locuitorii unor oraşe din România! Ce probleme se ridică pe Domnule primar la Timişoara?

Timişoara este pe locul 17 la Top răspunsuri la sesizări pe domnuleprimar.ro, nu că edilul Nicolae Robu n-ar fi disponibil să explice timişorenilor ce se face în urbe (are un procent de răspunsuri la aproape 95% de întrebări!), ci că sunt sunt extrem de puţine sesizări faţă, de pildă, Buzău, Piatra Neamţ, Dej ori Gherla!

Asta nu înseamnă neapărat că în Timişoara n-ar exista atâtea probleme ca în oraşele amintite, ci şi pentru că locuitorii altor oraşe dialoghează cu Primăria mai bine prin… Domnule primar!

Chiar dacă la Cluj-Napoca sunt peste 28.000 de sesizări, există şi la Timişoara aproape 900, iar sesizările amintite ar trebui să se mute de pe internet pe agenda primarului. Ultimele chestiuni abordate la Domnule primar în ultimele zile şi care n-au primit încă răspuns sunt:

„Intrarea în Timişoara dinspre Lugoj este dezastruoasă, şoseaua este toată vălurită, aşa se continuă pe Calea Lugojului şi mai departe pe Take Ionescu, unde, chiar la semaforul de la fântână , îţi rupi suspensiile. Când aveţi de gând să refaceţi acest carosabil, aflat în halul acesta, la intrarea principală în Timişoara?!”

„Domnule primar, nu credeţi că ar fi mai omenesc şi mai respectuos pentru cetăţenii oraşului pe care îl conduceţi să retrageţi sau să cereţi armatei de poliţişti locali din centrul Timisoarei, care pândesc şoferii ce staţionează care unde pot în aşa zisul centru vechi, pe care l-aţi transformat după bunul plac într-o zonă turistică fără a mai ţine cont şi de nevoile oamenilor care au treabă pe la instituţiile îngrădite de dvs. cu zone pietonale? Agenţii (Consiliului Local) Poliţiei Locale Timişoara amendează conducătorii auto care staţionează, cum altfel decât, neregulamentar într-o zonă în care aţi desfiinţat toate locurile de parcare fără a oferi o alternativă de parcare. Am fost amendat deoarece am staţionat aprox 5 minute pe str A. Pacha în dreptul trecerii de pietoni(fapt pe care îl demonstrez cu desfăşurătorul GPS-ului montat pe autoturismul firmei la care lucrez). Menţionez că am achitat şi contravaloarea staţionarii prin serviciul de plată prin SMS către TimPark. Vă rog să nu mai jecmăniţi cetăţenii după ce aţi făcut tot posibilul de a le constrânge posibilitatea de a staţiona în centrul Timişoara. Vă mulţumesc”.

„În urmă cu câteva săptămâni, vă sesizam halul în care au lăsat muncitorii care au lucrat în faţa USAMVB din C. Aradului. Dale scoase, mizerie, pământ în grămezi. Aţi scris atunci că i-aţi sancţionat. De atunci şi până astăzi, 1 februarie, NU s-a mişcat absolut nimic acolo, acceasi mizerie, acelaşi trotuar desfundat, la intrarea în oraş, cu pretenţii de capitala culturală! Nu suntem în stare să cârpim un trotuar! Încă aşteptăm reparaţiile cu pricina!”

„Domnule primar, ne bucură faptul că s-au încheiat, în mare, lucrările din centrul oraşului. Ce ne bucură mai puţin este faptul că nu s-a făcut o igienizare, o curăţare a zonei ulterior şantierului, astfel că, la fiecare pas întâlnesti mizerie, resturi, hârtii, gunoaie. Puteţi solicita RETIM să facă acest lucru? Este păcat să rămână atât de murdar acum!”

Foto: https://www.facebook.com/nicolae.robu

LĂSAȚI UN MESAJ