Dominic Fritz: Spectacolul trist pus în scenă de primarul Robu în jurul proiectului TM 2021, o pată de rușine nu doar pentru Timișoara, ci pentru toată România

49

Candidatul Alianței USR PLUS la Primăria Timișoara – Dominic Fritz a vorbit despre situația Asociației Timișoara 2021 – Capitală Culturală Europeană, în condițiile în care, în ultimele zile, directorul și alți doi membri ai board-ului au demisionat, iar Primăria a anunțat că va prelua frâiele proiectului.

Fritz crede că „spectacolul trist, pus în scenă de primarul Nicolae Robu, este o pată de rușine nu doar pentru Timișoara, ci pentru toată România”:

“După ani de certuri ca la ușa cortului, alimentate nu în ultimul rând de incapacitatea primarului de a modera și de a coagula o comunitate, după milioane de euro pe apa sâmbetei, acum domnul Robu a început să măcelărească structura asociației. Și-au dat demisia azi mai mulți membri al boardului. Se pare că ideea primarului este să creeze o a treia entitate culturală în oraș, pe lângă Asociația TCCE2021 și Casa de Cultură, care să gestioneze proiectele culturale. Cu asta nu rezolvă nimic, doar creează o sursă suplimentară de haos, disfuncționalitate și opacitate.

Acest proiect este al timișorenilor și al tuturor românilor. Îi cer Ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, și Prim-Ministrului României, Ludovic Orban, să numească secretarul de stat responsabil de proiect și să clarifice poziția lor față de circul rușinos din Timișoara care afectează grav cel mai important proiect strategic național din domeniul cultural.

Capitala Culturală are nevoie de un adevărat nou început. În loc de soluții forțate, pompieristice și dictatoriale vom face o analiză independentă a problemelor structurale și vom elabora un plan de acțiune împreună cu toți actorii implicați”, susține candidatul alianței USR-PLUS, la Primăria Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ