Doi migranți au încercat să mituiască polițiștii de la Jimbolia cu dinari sârbești și dolari pentru a intra în țară

154

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat doi cetăţeni din Kosovo care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, pe jos, pe la frontiera verde. Alți doi cetățeni din Kosovo au fost opriți la Naidaș încercând să intre ilegal în România din Serbia, prezentând polițiștilor de frontieră documente de identitate croate false.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt doi tineri din Kosovo, având vârsta de 23, respectiv 29 de ani. Tinerii au declarat că s-au deplasat pe jos, pe câmp și că doreau să ajungă în țări din vestul Europei. Aceştia au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, pe jos, întrucât aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen. În timpul cercetărilor unul dintre bărbaţi a încercat în repetate rânduri să ofere polițiștilor de frontieră suma de 5.600 dinari sârbești și 20 de dolari canadieni.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și dare de mită, la finalizarea cercetărilor urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăș – I.T.P.F. Timişoara au depistat, sâmbătă dimineață, în jurul orei 05.00, la aproximativ 200 m de frontieră, doi cetățeni străini. Cei doi au declarat polițiștilor de frontieră că sunt cetățeni croați, prezentându-le documente de identitate croate. Polițiștii de frontieră au constatat că documentele respective nu îndeplineau condițiile de formă și fond ale unor documente autentice, motiv pentru care bărbații au fost duși la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt doi bărbaţi din Kosovo, în vârstă de 29, respectiv 36 de ani și că documentele de identitate prezentate sunt false.

Aceştia au declarat că s-au deplasat pe jos, pe câmp, din Serbia, şi doreau să ajungă în vestul Europei, iar documentele le-ar fi procurat din Kosovo de la o persoană necunoscută contra sumei de 180 de euro. Bărbații au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, deoarece aveau interdicție de a intra în Spațiul Schengen.

Și în acest caz, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea, cei doi fiind preluați de autoritățile de frontieră sârbe în baza acordului de readmisie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ