Timișoara are firmă de salubritate. Curățenia ar putea începe până la… Paști

214

Timișorenii au așteptat cu sufletul la gură ca autoritățile locale să semneze noul contract pentru salubrizarea orașului. Iscălirea acestuia s-a produs luni, la sediul Primăriei Timișoara. Însă curățenia nu începe chiar așa repede.

Potrivit contractului cu Primăria Timișoara, noul operator de salubritate are la dispoziție 90 de zile pentru a deschide un punct de lucru în orașul de pe Bega, pentru a aduce utilaje și pentru a obține avizele necesare. Așadar, este puțin probabil ca străzile orașului să fie măturate înainte de Paști.

”Nu avem termene fixe, deschidem acum un punct de lucru, avem nevoie de autorizație de mediu, sunt niște termene legale, am comandat deja niște utilaje. Dacă avem 50, 60 de oameni înainte de Paști, o să intervenim. Am comandat utilaje noi de 1,28 milioane de euro”, a spus precizat David Zeininger, reprezentantul firmei austriece.

”Pe străzile din zona centrală și pe cele de promenadă activitatea se va desfășura atât în zilele lucrătoare și cât și în cele nelucrătoare și în zilele de sărbătoare legală. Utilajele vor fi urmărite prin GPS în timp real”, a explicat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Salubritatea este asigurată astfel pentu 48 de luni, cel puțin pe hârtie, începând de luni. Valoarea serviciului este de aproape 73 de milioane de lei. Contractele subsecvente vor avea o durată de un an, iar valoarea acestora nu va depăși suma de 18 milioane de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ